Πολύ πριν από την φρενίτιδα με την ιαπωνική κουζίνα στην Αθήνα και τα γνωστά επακόλουθα, το The Sushi Bar στην Πλατεία Βαρνάβα σύστησε το 1996 επίσημα το σούσι στο Αθηναϊκό κοινό.

20 χρόνια The Sushi Bar!

Τα The Sushi Bar πλέον είναι τρία, όμως εκείνο το πρώτο στο Παγκράτι μύησε τους κατοίκους της πόλης στην γιαπωνέζικη κουζίνα και την αρετή της mimimal γευστικής κουλτούρας της. Όχι μόνο άντεξε τον χρόνο, την κρίση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό με αρκετούς κλώνους sushi bar στην πόλη να πουλάνε τα προιόντα τους σχεδόν όσο και ένα σουβλάκι αλλά συνεχίζει να δίνει δυναμικό παρών ακόμα και σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, με δυο επιπλέον εστιατόρια, ένα στο Ψυχικό όπου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μια ανθολογία του μενού και άλλο ένα στο Π. Φάληρο.

Το The Sushi Bar στο Ν. Ψυχικό έχει μια vintage νεοϋορκέζικη γοήτεια στον διάκοσμο και είναι κάπως κρυμμένο στην οδό Γεωργίου Βλάχου. Το απωανατολίτικο αφαιρετικό σκηνικό του είναι ζεν και έχει γοήτεια. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν το είδα σχεδόν γεμάτο με νεαρόκοσμο. Ο ένας από τους δυο ιδιοκτήτες Βαγγέλης Τσιόδουλος, ο άλλος είναι ο Νίκος Γαυγιωτάκης, μου εξηγεί ότι ξεκίνησε αυτή τη ιστορία από την παθολογική του αγάπη για το σούσι. “Έπρεπε να βρω ένα τρόπο για να τρώω κάθε μέρα μιας και όταν δοκίμασα για πρώτη φορά ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα αυτές τις γεύσεις”. Η λογική του μοιάζει πολύ με αυτή των Ιαπώνων. Προσεγμένες πρώτες ύλες από δικό τους δίκτυο ψαράδων που τους προμηθεύει με την αφρόκρεμα και a la minute προετοιμασία και εκτέλεση. Αυτό διασφαλίζει την εγκυρότητα και την συνέπεια τους μιας και δεν δέχτηκαν να ακολουθήσουν ποτέ καμία μόδα διατηρώντας την ποιότητα και την αυθεντικότητά τους…

Περισσότερα στο The Food & Leasure Guide