Το Λαβράκι είναι ένα νόστιμο καλοκαιρινό ψάρι. Η σάρκα του μπορεί να είναι είτε σφιχτή είτε μαλακή, ανάλογα με το κόψιμο. Αν κοπεί από την κοιλιά, το κρέας είναι αρκετά υψηλό σε λιπαρά και πολύ βελούδινη υφή. Τα άλλα μέρη του ψαριού είναι κάπως σφιχτά και λίγο μαστιχωτά αλλά εξακολουθούν να διατηρούν μια υπέροχη, γλυκιά γεύση.

Το Μαγιάτικο στα ελληνικά, είναι ένα λιπαρό ψάρι με ήπια γεύση που είναι τέλειο για κάποιον που είναι νέος στο σούσι. Έχει πλούσια βουτυρώδη γεύση και λεία υφή. Το χρώμα του είναι απαλό ροζ και έχει μια τολμηρή, αλλά όχι πολύ ψαρώδη, γεύση.

Ο Ξιφίας. Ένα ψάρι με μεγάλη εκτίμηση στην Ιαπωνία. Σερβίρεται συνήθως δίπλα στο πτερύγιο του. Το Αιγαίο Πέλαγος είναι φυσικός βιότοπος για τον ξιφία.

Βρήκατε έναν Τόνο στο Αιγαίο αυτό το καλοκαίρι ενώ κολυμπούσατε ή κάνετε κρουαζιέρα σε ένα σκάφος; Να ξέρετε ότι ο τόνος είναι κορυφαία επιλογή σούσι. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι: ο κιτρινόπτερος, ο μεγαλόφθαλμος, ο παλαμίδας ή παλαμίδα, ο μακρύπτερυγος, μικρός τόνος ή μπονίτα. ο τόνος Αλοννήσου.